понеділок, 18 листопада 2019 р.


      




      З ініціативи творчого педагога – викладача української мови та літератури ВПУ радіоелектроніки Філіп Юлії Леонтіївни ще з початку навчального року в училищі розпочалася підготовка до конференції в рамках відзначення 200-річчя з дня народження П. Куліша. До розробки сценарію та збору матеріалів підключилися інші члени методичної комісії суспільно-гуманітарних дисциплін Борбель Любов Анатоліївна (викладач української мови та літератури) і петровська Любов Іванівна (викладач історії). Усю необхідну організаційну допомогу надавала адміністрація училища на чолі з головою оргкомітету директором ВПУР Одайським Савелієм Івановичем.


            НМЦ ПТО у Чернівецькій області опублікував лист про проведення конференції та запросив до участі в ній. Викладачі української мови та літератури, історії плідно попрацювали з учнями над вивченням життя та творчого доробку П. Куліша та підготували цікаві виступи.
            Підсумком тривалого підготовчого етапу стала проведена 15 листопада   (не)формальна міжучилищна учнівська регіональна конференція "Масштаби Кулішевої особистості", приурочена 200-річному ювілею видатного письменника, публіциста, мислителя-інтелектуала, громадського діяча та провідника національно-визвольного руху. У конференції взяли участь учні з ПТНЗ міста та області, які під керівництвом своїх викладачів підготували цікаві, змістовні, різнопланові творчі роботи (презентації, малюнки, марки, розповіді), в яких розкрили багатогранність особистості Пантелеймона Куліша та актуальність його ідей та творчої спадщини і в сучасних умовах.
         На пленарному засіданні викладач Л.І. Петровська за допомогою презентації показала, як вшановується пам'ять про П. Куліша.
            Цікавими для учасників конференції були доповідь кандидата філологічних наук Тетяни Мороз та спецпогашення марки, зробленої за ескізом учениці ВПХУ №5 Елізабет-Вікторії Ковальчук. Це надзвичайне дійство відбулося за присутності представника Чернівецької дирекції АТ «Укрпошта» Володимира Михайловича Гавриша та директора НМЦ ПТО у Чернівецькій області Світлани Миколаївни Микитюк.
            Учасники працювали у двох секціях: «Пантелеймон Куліш: творче і людське «Я» та «Пантелеймон Куліш: світоглядна еволюція та ідея України». А потім здійснили творчу рефлексію, представивши за допомогою підручних засобів своє бачення П. Куліша та його внеску в українську культуру.
            Викладачам, які підготували учнів до участі у конференції, було вручено відповідні сертифікати.
            Організатори конференції висловили впевненість, що завдяки цій неформальній зустрічі, П. Куліш став для всіх учасників ще більш близьким і зрозумілим.

           

Немає коментарів:

Дописати коментар